Syömistapojen testi (Mikä ruokavaliossani on vikana?)

Mikä ruokavaliossani on vikana?

Syömistapojen testi on testi kaikenikäisille ihmisille. Tulokset on jaettu kuuteen osaan: nirsoilevaan syömiseen, ylensyömiseen, liialliseen roskaruuan syömiseen, hajamieliseen syömiseen ja tunnesyömiseen.

Ei ole väliä kuinka hyvä itsekuri sinulla on unirytmisi suhteen tai että saat tehtyä aamun treenisi säännöllisesti, ei ole kieltäminen että sinulla joitakin huonoja syömisen tapoja jotka olet oppinut laihdutusmatkasi aikana. Mutta tahdonvoimaa ei käy aina syyttäminen. Se on myös joskus aivojesi vika. Tällä itsearvioinnilla joissa käyt läpi päivittäisen elämäsi skenaarioita, me analysoimme ja autamme sinua ymmärtämään tämänhetkisiä syömisen tapojasi paremmin.

Ystävällinen muistutus: Syömishäiriöt ovat monitahoisia ongelmia joihin liittyy syvä kiinnostus ruokaan ja vartaloosi. Ne voivat vaikuttaa ihmiseen katsomatta tämän ikää, sukupuolta, etnistä taustaa tai seksuaalista orientaatiota. Kuitenkin, vain terveydenhuollon ammattilainen voi tehdä tarkan diagnoosin, ja jos tarve vaatii suositella hoitosuunnitelmaa joka sopii sinulle parhaiten.

Peruskonseptit

Seuraavassa on selitetty kaikki huonot syömisen tavat. Kun pystyt nyt ymmärtämään ne, suosittelemme lukemaan ne uudestaan testin jälkeen ja vertailemaan niitä tuloksiisi.

Nirsoileva syöminen

Kuvittelet varmaan itsepäisen taaperon joka ei suostu syömään parsakaalia. Mutta aikuiset voivat kärsiä tästä myös. Heillä on yleensä pieni lista lempiruuista, jotka on tehty tietyllä tavalla. Nirsoileva syöminen ja ADHD usein kulkevat käsi kädessä. Tutkijat Duken yliopistossa löysivät vahvan korrelaation valikoivaan syömiseen liittyvien ongelmien ja ADHDn välillä. Kuitenkin alla oleva rasite joka johtaa valikoivaan syömiseen voi olla monikin asia, kuten tulehdus, sinkin puutos, suoliston epänormaali hajoaminen. Mitä tapahtuu on, että vaikka valikoiva syöminen on voinut alkaa jonain näistä stressin aiheuttajista, siitä voi helposti tulla noidankehä.

Ylensyöminen

Toistuva ylensyöminen usein johtuu suuresta halusta kontrolloida painoa ja suuresta määrästä psykologista stressiä. He syövät liikaa helpottaakseen sisäistä ahdistusta, mikä voi seurauksena aiheuttaa enemmän psykologista ja fyysistä haittaa. Kun saat selville, että sinulla on tapana syödä ylen, lopeta olemasta liian kriittinen itseäsi kohtaan. Suuri syyllisyyden tunne aiheuttaa päinvastoin stressitasojen nousun, joka voi johtaa noidankehään: ylensyöt, vihaat itseäsi ja ylensyöt taas. Kannattaisiko sinun yrittää hyväksyä itsesi, rakastaa vartaloasi, ja kiinnittää huomiota sisäisiin tunteisiisi? Älä huoli liikaa siitä, mitä muut miettivät ja ota tämä yksi askel normaalia ruokavaliota kohti. On myös tärkeää huomata että voimakas ahmimishäiriö vaatii lääketieteen ammattilaisen apua.

Epäsäännöllinen syöminen

Myöhäisen illan herkuttelu, aterioiden väliin jättäminen...Pitkään jatkuva epäsäännöllinen ruokavalio voi vaurioittaa suolisto, johtaen ravinnolliseen epätasapainoon ja johtaen jopa mielenterveysongelmiin. Saadaksesi ruokavaliosi oikealle raiteelle, voit aloittaa säännöllisellä lasketulla syömisellä tiettyyn kellonaikaan saavuttaaksesi tasapainon ja terveellisen syömisen tavan. Lisäksi, voit käyttää joitakin niksejä parantaaksesi ruokahaluasi, kuten: uusien reseptien kokeileminen, venyttely 20 minuuttia ennen ateriaa, jne.

Liiallinen roskaruuan syönti

Roskaruoka ei ole sama asia kuin pikaruoka. Sillä viitataan ruokaan jossa on paljon sokeria, rasvaa ja suolaa, vaikka siinä on vähän ravinnollista arvoa. Roskaruuan syöminen säännöllisesti lisää ylipainon ja kroonisten sairauksien kuten sydän ja verisuonisairauksien, tyypin 2 diabeteksen, ei-alkoholiperäiseen rasvamaksan ja joidenkin syöpien riskiä. Jos sinulla on roskaruoka addiktio, sinun kannattaa kiinnittää huomiota tähän ongelmaan ja etsiä apua ruokavalioekspertiltä.

Hajamielinen syöminen

Kun olemme tietyssä ympäristössä, saatamme syödä enemmän ruokaa kuin yleensä tai saatamme olla kykenemättömiä nauttimaan ruuasta edessämme. Hajamielistä syömistä parantaaksemme, on paras alkaa keskittyä vain yhteen ruokaan kerrallaan. Ajattele syömistä ritualistisena ja nautinnollisena prosessina, keskittyen ruuan väriin, makuun ja maun eri vivahteisiin, pysyen kaukana ruuduista, jotka tappavat aikasi ja keskittymisesi.

Tunnesyöminen

Tunnesyömisen triggeröi yleensä negatiiviset tunteet, kuten ahdistus, yksinäisyys, masennus jne. Kun olet näiden tunteiden ympäröimä, on helppo odottaa etsivänsä turvaa ruuasta ja päätyä syömään paljon kaloreita: kuitenkin, tämän jälkeen sinulla on syvä syyllisyydentunne. Päästäksesi tunnesyömisestä, ensimmäinen askel on selvittää mikä aiheuttaa ahdistusta ja johtaa väärään aikaan ja väärässä paikassa tapahtuvaan väärän ruuan syömiseen. Kun tunteiden lähde on selvitetty, voisit kiinnittää enemmän huomiota näihin tunteisiin. Kohdata ne, kesyttää ne, taistella tylsyyttä vastaan ja hyväksyä itsesi. Käsittele syömistä sensorisena kokemuksena mieluummin kuin tunteiden ulospäästämisen keinona.

ElämäntapaPäivittäiset rutiinitRuokavalioTerveysPainonpudotus
Tuloksesi tästä syömistapojen arviosta on %TOTAL%, katso yksityiskohdat alta:

Uudestaan