Testul Fulgușorului

Date Statistice 2024 ACTUALIZATE

Simți adesea că emoțiile tale sunt schimbătoare și incontrolabile? Te gândești excesiv sau ești paranoic? Te prăbușești când apar obstacole? Testul Fulgușorului îți va oferi răspunsul! Înțeles literal, o „personalitate fulgușor” se referă la cineva cu o minte fragilă și slabă. O persoană poate fi un fulgușor din diverse motive, iar aceste calități negative se pot manifesta în moduri diferite.

Acest test împarte performanța zilnică a „personalității fulgușor” în șase calități: cât de iritabil, zgârcit, autoritar, auto-defetist, egocentric și narcisic ești. În timp ce faci testul, ar trebui să citești întrebările și să oferi cel mai autentic răspuns în funcție de situația ta actuală. Procedând astfel, vei primi un portret al caracterului tău. Așadar, ai curajul să-ți înfrunți adevăratul sine? Vino și acceptă provocarea!

Ce este „Testul Fulgușorului”?

Testul Fulgușorului constă din 30 de întrebări, utilizate în principal pentru a evalua calitățile psihologice și caracteristicile negative de personalitate ale celui care îl completează. Va introduce, de asemenea, fiecare dimensiune și metodele corespunzătoare de îmbunătățire pentru referința ta.

Pot folosi „Testul Fulgușorului” pentru a evalua pe alții?

Desigur, poți răspunde la fiecare întrebare pe baza presupunerii despre cum ar răspunde persoana respectivă. Totuși, dacă nu ești sigur de răspunsul persoanei la o întrebare, atunci este o presupunere subiectivă. Aceasta reduce precizia rezultatului.

Explicație detaliată a fiecărei dimensiuni

Ușor iritabil

„Ușor iritabil” înseamnă că ești ușor enervat, de obicei provocat de chestiuni banale sau agravat de cuvintele și comportamentele altora. Aceasta se poate manifesta ca un comportament impulsiv sau irațional, care poate contraveni intențiilor tale.

Dacă simți că firea ta este „explozivă” și „nu reușești să te abții”, poate că ar trebui să începi să-ți întărești autocontrolul. Ori de câte ori simți că ești pe cale să te enervezi și nu poți rezista, încearcă să respiri profund, oferă-ți o pauză de zece secunde și folosește-ți voința și gândirea rațională pentru a te calma. Poți, de asemenea, să participi la mai multe sporturi în timpul săptămânii, să acorzi atenție odihnei și relaxării și să încerci să gândești mai pozitiv.

Zgârcit

„Zgârcit” descrie pe cineva care iubește să profite, și nu doar de bani. Un zgârcit are o stare de spirit care arată o auto-protecție excesivă și indiferență față de alții.

Dacă în interacțiunile tale zilnice cu alții, ai fost deranjat de propriul tău exces de interes propriu și calcul, poți încerca să începi prin a împărtăși și a ajuta pe alții. Bucuria și sentimentul de împlinire care vin cu această bunătate îți pot permite să obții evaluări mai bune, să îți extinzi rețelele și să-ți faci viața mai colorată.

Autoritar

„Autoritar” descrie o persoană arogantă și puternică care se bucură să-i comande pe alții. În viața reală, se manifestă adesea prin încăpățânare, vanitate și disciplină strictă. Oamenii aroganți îi fac adesea pe alții să se simtă inconfortabil și uneori creează conflicte puternice interpersonale. Această calitate nu vine neapărat dintr-un loc de a-i privi de sus pe alții, ci dintr-o stare de apărare psihologică.

Dacă în viața ta de zi cu zi, ești deranjat de mentalitatea de a nu putea coopera cu alții, simțind că nu ești înțeles sau temându-te că ești prea sever cu alții, poți începe să fii mai acceptant și mai puțin critic. Sporirea conștientizării începe cu recunoașterea imperfecțiunilor oamenilor și obținerea mai multor forțe din progresul personal și ajutându-i pe alții să progreseze. Aceste schimbări te pot ajuta să devii mai pașnic și stabil.

Complex de inferioritate

„Complex de inferioritate” se referă la cineva care se subapreciază prea mult. Există multe motive pentru care cineva poate avea o stimă de sine scăzută, inclusiv lipsa căldurii familiale în copilărie, lipsa de auto-conștientizare și stabilirea unor așteptări prea mari sau peste abilitățile proprii. Menținerea stimei de sine sub un nivel ridicat va încuraja auto-îmbunătățirea, dar o stimă de sine extrem de scăzută poate fi o povară care generează negativitate și împiedică dezvoltarea personală.

Dacă recunoști că ai o mentalitate „auto-defetistă”, poți folosi următoarele strategii pentru a te ajusta. În primul rând, acceptă-ți sinele imperfect admisându-ți punctele forte și acceptându-ți slăbiciunile. În al doilea rând, continuă să îți extinzi nivelul de cunoaștere: studiază mai mult, citește mai mult și depășește orice sentiment de inferioritate intelectuală. În final, îți poți construi treptat încrederea în sine printr-un sistem de auto-răsplată care să aducă un sentiment de împlinire și bucurie în realizarea unor lucruri mici, eliminând treptat sensibilitatea la slăbiciune și eșec.

Egocentrism

„Egocentrism” este o formă de gândire individualistă cu un accent excesiv pe propriile gânduri. Această stare mentală se manifestă în stima de sine puternică, defensivitate excesivă, încăpățânare și supraevaluarea propriilor sentimente și interese. Poate duce la relații sociale slabe și chiar, potențial, la autoizolare.

Îmbunătățirea „egocentrismului” necesită efectuarea unor schimbări conștiente. Când îți lipsește conștientizarea de sine, poți să te provoc să devii mai cuprinzător ascultând mai mult, angajându-te în autoevaluare și participând la activități de grup. În acest fel, poți să te analizezi și să te înțelegi pe deplin.

Narcisic

După cum sugerează și numele, „narcisic” se referă la o stare mentală în care îți apreciezi excesiv de mult propria persoană, manifestându-se prin supraincredere în sine sau căutarea aprecierii și a propriei valori de la alții.

Dacă vrei să schimbi această stare mentală, trebuie să fii obiectiv în ceea ce privește propriile abilități și cum se potrivește viața ta în lumea mai largă din jurul tău. A te aprecia pe tine însuți este important, dar, deși poți fi centrul propriului univers, nu ești centrul lumii tuturor.

Interpretarea scorului testului „Fulgușorului”

Aceste rezultate ale testelor online sunt doar pentru referință. Dacă scorul fiecărui articol nu depășește 60 de puncte, este normal și nu trebuie să-ți faci griji.

Top 3 trăsături ale Testului Fulgușorului pe țări

Complet / Cele mai importante trăsăturiTop 1Top 2Top 3
🇨🇦 CanadaNarcisicZgârcitAutoritar
🇬🇧 Regatul UnitNarcisicAutoritarEgocentric
🇺🇸 Statele UniteNarcisicAutoritarEgocentric
🇦🇺 AustraliaAutoritarEgocentricUșor iritabil
🇩🇪 GermaniaAutoritarEgocentricUșor iritabil
🇸🇪 SuediaZgârcitAutoritarNarcisic
🇳🇱 OlandaNarcisicAutoritarEgocentric
🇷🇴 RomâniaNarcisicUșor iritabilAutoritar
🇿🇦 Africa de SudComplex de inferioritateAutoritarZgârcit
🇫🇮 FinlandaZgârcitNarcisicComplex de inferioritate
🇪🇸 SpaniaAutoritarZgârcitComplex de inferioritate
🇵🇱 PoloniaEgocentricNarcisicZgârcit
🇳🇴 NorvegiaComplex de inferioritateZgârcitNarcisic
🇧🇪 BelgiaEgocentricNarcisicUșor iritabil
🇫🇷 FranțaNarcisicZgârcitAutoritar
🇮🇹 ItaliaAutoritarZgârcitUșor iritabil
🇧🇷 BraziliaZgârcitEgocentricNarcisic
🇮🇪 IrlandaComplex de inferioritateAutoritarUșor iritabil
🇩🇰 DanemarcaZgârcitUșor iritabilAutoritar
🇸🇦 Arabia SaudităComplex de inferioritateUșor iritabilNarcisic
🇨🇿 CehiaNarcisicZgârcitAutoritar
🇪🇬 EgiptAutoritarZgârcitComplex de inferioritate
🇹🇷 TurciaComplex de inferioritateUșor iritabilEgocentric
🇸🇮 SloveniaAutoritarUșor iritabilNarcisic
🇳🇿 Noua ZeelandăComplex de inferioritateEgocentricNarcisic
🇬🇷 GreciaAutoritarZgârcitUșor iritabil
🇦🇹 AustriaComplex de inferioritateNarcisicUșor iritabil
🇮🇳 IndiaComplex de inferioritateAutoritarNarcisic
🇦🇷 ArgentinaComplex de inferioritateAutoritarZgârcit
🇵🇹 PortugaliaEgocentricNarcisicComplex de inferioritate
🇷🇸 SerbiaEgocentricAutoritarNarcisic
🇭🇷 CroațiaAutoritarEgocentricNarcisic
🇪🇪 EstoniaUșor iritabilZgârcitComplex de inferioritate
🇭🇺 UngariaAutoritarNarcisicUșor iritabil
  • Sursa: Anonim din Google Analytics / Wikipedia
  • 6% selectate din 150K vizitatori (9 iulie 2022 ~ 20 noiembrie 2022)
  • Statisticile NU pot reprezenta datele demografice din cauza teoriei „biasului de supraviețuire”.

References:

  1. C. R. Colvin, J. Block, D. Funder (December 1995) Overly positive self-evaluations and personality: negative implications for mental health. Journal of personality and social psychology
  2. Ibrahim S. Al-fallay (July 2004) The Role of Some Selected Psychological and Personality Traits of the Rater in the Accuracy of Self- and Peer-Assessment. System
  3. T. Chamorro‐Premuzic, Gorkan Ahmetoglu, A. Furnham (November 2008) Little More than Personality: Dispositional Determinants of Test Anxiety (the Big Five, Core Self-Evaluations, and Self-Assessed Intelligence). Learning and Individual Differences
  4. C. Schotte, D. De Doncker, C. Vankerckhoven, H. Vertommen, P. Cosyns (October 1998) Self-report assessment of the DSM-IV personality disorders. Measurement of trait and distress characteristics: the ADP-IV. Psychological Medicine
  5. P. Mussel, Thomas Gatzka, J. Hewig (August 2018) Situational Judgment Tests as an Alternative Measure for Personality Assessment. European Journal of Psychological Assessment
Personalitate și AutoevaluarePersonalitate negativăPersonalitate
Scorul tău total în Testul Fulgușorului este %TOTAL%. Scorurile pentru fiecare categorie sunt următoarele:

Pentru a vedea ce punctaje au obținut alte persoane la acest test, urmărește arealme Română.

Fă testul din nou